Ok, da var det på tide med en ny tegning. Og jeg har faktisk husket å ta bilder underveis! Om jeg husker hva jeg har gjort derimot, er en annen sak.

Før jeg begynner, vil jeg bare nevne at viskelærpennene ble utstolgt så fort sist, så jeg har bestilt en ny haug. Det ligger en pakke og venter på meg på postkontoret nå, og den burde inneholde 30 viskelærpenner og 30 refillpakker.
Så om du ønsker å få kjøpt det, er det bare å sende en mail til josephinevictoriaryan@gmail.com, så sender jeg deg kontonummeret mitt. Det blir 204 kroner totalt, 100 for viskelæret, 75 for refills, og 29 i porto.
Jeg sender ut hver fredag:)

Og jeg kan desverre ikke starte opp igjen med tegnekurs helt enda, men når den tid kommer poster jeg info her. Men om du ønsker å sta på mail-lista mi, så bare si ifra, så får du mail med info når det blir kurs.
Har ikke vært helt frisk, men slapp heldigvis unna operasjon i halsen i jula, det var en stor bekymring før ferien. Men det var ikke noe farlig, men er fortsatt fullstendig utmattet.
Det er heller ikke eneste årsak til utsettelsen av tegnekurs, jeg har nemlig også hatt hyperemesis, men ikke ille nok til at det var nødvendig å gjøre noe med det. :D

Tilbake til tegningen:
Jeg har funnet et fint bilde jeg har lyst til å bruke som utgangspunkt, men følger det ganske løst, da det ikke er noe poeng for meg denne gangen at det skal ligne veldig på jenta på bildet. Det blir litt mer som det blir.

1

Som vanlig hadde jeg begynt å tegne før jeg husket å finne frem kameraet, men heldigvis hadde jeg ikke kommet så langt her.
Viktige ting når man skal tegne:
Blyanter – Staedtler, HB 2B 4B 5B 6B 7B og 8B sånn ca.
Gode ark. Jeg tegnet her på relativt dårlige Biltema-ark, men det funker greit det og.  Men jeg foretrekker de ganske mye dyrere tusj-arkene til Letraset.
Tørkepapir
Papirpinner/tortillion
Sandpapir til spissing av papirpinnene
Børste
Eventuelt bilde å se etter
Viskelær – her har jeg vanlig skoleviskelær, myk rundt Hello Kitty-viskelær, spisst og hardt Hello Kitty-viskelær, og selvsagt viskelærpenn.
Knetgummien er ikke med på bildet, da min kjære antageligvis satt og lekte med den akkurat da.
Spaghetti med smør og pepper – IKKE anbefalt i nærheten av tegninger.

Før man begynner er det lurt å vaske hendene godt, og la være å smøre på seg noen krem, for det blir lett flekker når man tar på arket, hvor blyantstøvet fester seg og skaper mørke stygge flekker og ujevnheter.

2

Jeg begynte med et øye. Det er lurt å begynne i det øverste hjørnet, motsatt av den hånden man bruker til å tegne, så gnir man minst mulig utover mens man jobber. Men det husker sjeldent jeg å gjøre. Noe som gir meg særdeles kullete hender og fjes, og må gå og vaske hendene mange ganger mens jeg jobber.

3

Da har jeg fått streket opp porporsjonene. Fortsatt bare brukt HB.

4

Begynner skyggeleggingen rundt det ene øyet (egentlig en ganske tullete måte å gå frem på, men det er morsomst syns jeg, så jeg gjør det først)
Har tegnet forsiktig og løst med en litt mykere blyant, og gnidd med tørkepapir. Streket opp øyet ordentlig.

5

Mer skygge. 7B  her, i området der hun har sminke og øyenvipper.6

Streket opp øyenvippene litt hardere, med 8B. Også skyggelagt og detaljert litt rynker under øyet.7

Her har jeg fylt inn irisen. Husk å la lyset se ut som det kommer fra samme sted i begge øynene!8

Skygge litt utover ansiktet. Under kinnbeina, ved siden av og under nesa, og over øyet.
4B blyant og papir igjen. Gjenta i flere lag, og legg på litt og litt med forsiktige blyantstrøk.9

Leppene begynner å ta form. Likte ikke helt furte-uttrykket til jenta på bildet, lager henne heller litt mer overrasket. Eller hvertfall blid.

10

Da har jeg fått gjort det andre øyet og, og skyggelagt litt på halsen og der håret skal være på hennes venstre side.
Antydning til øyenbryn under panneluggen.1112

Og poff, så har hun hår. Det glemte jeg av kameraet igjen. Men håret er gjort med 7B, 8B, papir, viskelærpenn og knetgummi. Ansiktet er detaljert med knetgummi for å få lyse partier.
Ellers er det greit å ha et pennal til å oppbevare alt i, ettersom blyanter har en tendens til å forsvinne. Mitt er grønt med Totoro og sotballer på :D
Det er også lurt å skille mellom koppen med blyantspiss, og koppen med te. Det er ikke fyrstikker som ligger der, det er rosiner.13

Husk å spraye, så holder den seg fin. Spray bare på godt ventilerte steder, aller helst ute. Når det er grusomt kaldt som nå bruker jeg badet, for der har vi vifte, og en dør som kan åpnes. La tegningen ligge flatt til den er tørr, og ikke spray på for mye av gangen, ta det heller i fler omganger hvis du tror den trenger litt ekstra.15

Da var den i en ramme, og klar til å gis bort. Pappa har bursdag i morgen, så han skal få den. Jeg skal også scanne den inn litt senere, har bestilt meg en A3 scanner nå!

Referansebilde: http://glodis2-stockphotos.deviantart.com/art/girl-227-149661449

Tips oss hvis dette innlegget er upassende