Hei!

Lenge siden jeg har skrevet noe her, men all min tid blir brukt i caféen nå, som har åpnet. Vi har åpent hver helg frem til litt nærmere fellesferien, hvor vi skal ha åpent hver dag. Josephines Café ligger i Høysand, på campingplassen, der butikken var før.

Men jeg har hatt litt fri i dag, så jeg har tegnet litt.
Har tegnet et øye med hår foran resten av ansiktet, ble inspirert av et bilde på dA. Tegnet ikke etter, bare så på bildet før jeg satt meg i stua og tegnet, så det ligner ikke noe særlig selv om det er samme motiv, så jeg gidder ikke prøve å lete etter bildet igjen for å vise det her. Hvis noen skulle komme over det, blir jeg glad for en link.

Først skisset jeg opp formen av et øye med HB blyant. Ikke nøyaktig i det hele tatt, strekete og utydelig.

Har definert formen litt, fortsatt med HB.

Har funnet ut hvor refleksjonen i øyet skal være (omtent der jeg alltid setter den. Jeg burde blir litt mer oppfinnsom på det der,) og tegnet opp våtkanten og litt antydning til hvor detaljene skal være.

Har lagt en ganske jevn skygge over hele den delen av ansiktet som skal synes bak håret, med en trefri 6B, og jevnet ut med tørkepapir i sirkelbevegelser.

Her har jeg lagt på skygger med den samme 6B blyanten, og skal gni utover med tørkepapir, og gjennta det flere ganger til det blir mørkt nok, uten at det syns så mange streker, bare en jevn skygge.

Utålmodig som jeg er har jeg begynt å tegne på irisen og pupillen, med Staedtler 8B for å få det helt svart.

Her har jeg skyggelagt det hvite i øyet (4B), og tegnet på de øvre vippene(8B+7B+HB).

Her har jegbrukt hviskelærpennen ganske mye, og laget lysere detaljer.
Nedre øyenvipper tegnet på med 7B og HB, detaljer i øyekroken og øyelokket også med de to, og litt 4B.
Fregner med 4B og viskelærpenn.

Øyenbryn med Hb, 7B og viskelærpenn.

Har lagt skygge over partiet der håret skal være, med trefit 6B og tørkepapir. Tegnet ganske løst, fordi det ikke skal være så mørkt der, bare antydning til skygge.

Har brukt viskelærpennen til å tegne hårstrå i skyggen jeg la i forrige steg, og så brukt HB og 7B til å definere skyggene mellom hårstråene.

Ferdig :D

Her er det ferdige bildet scannet, måtte scanne i to omganger siden det var dobbelt så stort som scanneren min. Originalstørrelsen er A3, scannet til litt over 8000 pixler, skalert til 2000 pixler.

:)

Og det slår meg at jeg burde legge ut den beste tegningen min hittil her også. Bruker like greit dette innlegget til det, den trenger ikke sitt eget innlegg, siden den er så gammel:

Waah, bloggen er på forsiden av VG.no O_o Så nå kommer mamma hjem med gulrotkake til meg :D

Tips oss hvis dette innlegget er upassende